Η ΚΑΤΑΛΗΚΤΗΡΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΣΙΕΤΗΡΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Leykwsia 2
Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού τής Κύπρου κ. Πρόδρομος Προδόμου με τιμά προσφέροντάς μου αντίγραφο τής σημαίας τής Επαναστάσεως τού 1821 στην κύπρο (φωτογραφία)
Ο εορτασμός τής Εθνικής Παλιγγενεσίας στην Κύπρο έληξε με εκδήλωση που οργανώθηκε στην Λευκωσία (στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου) την 9η Δεκεμβρίου από την Επιτροπή Εορτασμού των 200 χρόνων στην Κύπρο (τής οποίας είχα την τιμή να είμαι πρόεδρος), το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τον Δήμο Στροβόλου.
Στην εκδήλωση είχα την κύρια ομιλία με θέμα «Η πνευματική διάσταση τής Ελληνικής Επανάστασης τού 1821». Μετά από βιντεοσκοπημένο μήνυμα τού Προέδρου τής Κυπριακής Δημοκρατίας, χαιρετισμό τού Πρέσβη τής Ελλάδος στην Κύπρο και χαιρετισμό τού Δημάρχου Στροβόλου, μίλησε ο Υπουργός Παιδείας τής Κύπρου κ. Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος στο τέλος τής ομιλίας του με ετίμησε, προσφέροντάς μου την σημαία τής Επανάστασης τού 1821 στην Κύπρο. Αισθάνομαι ―και το δήλωσα στην αντιφώνησή μου― ότι «αυτή είναι η ύψιστη τιμή που μού έχει γίνει, να μού προσφερθεί το ιστορικό αυτό σύμβολο, προ τού οποίου κλίνω ταπεινά την κεφαλή με ευγνωμοσύνη και υπερηφάνεια».